Risk & Insurance Managers gaan dagelijks om met risico's

Zij zijn binnen de onderneming, instelling of overheid belast met het vinden van het juiste evenwicht tussen de verschillende mogelijkheden: risico's nemen of risico's mijden, wel of niet verzekeren. Meer lezen? Kijk op onze website www.narim.com.

Sprekers

Rens de Jong - dagvoorzitter
Rens de Jong heeft een eigen bedrijf en is presentator bij BNR Nieuwsradio. Daarnaast treedt hij vaak op als dagvoorzitter; in 2013 won hij hiervoor de titel 'dagvoorzitter van het jaar'. Hij studeerde Televisie-Journalistiek en Film- en Televisiewetenschappen. Zijn specialisaties zijn innovatie, duurzaamheid, ondernemerschap en human capital; kortom, thema’s waar veranderingen aan de oppervlakte komen. Rens past hiermee prima bij het thema van het NARIM Congres van dit jaar!


Willem Peter de Ridder - keynote speaker
Wat is de impact van nieuwe technologieën, zoals digitalisering, robotisering en in het bijzonder kunstmatige intelligentie, op uw strategie? We zien dat in alle sectoren nieuwe producten, nieuwe manieren van produceren en nieuwe businessmodellen ontstaan. Hoe goed bent u voorbereid op de technologische, economische en maatschappelijke revolutie van dit moment? Willem Peter de Ridder bespreekt de wereldwijde ontwikkelingen en laat zien welke oplossingen er zijn om grip op de toekomst te krijgen.
Futuroloog dr. Willem Peter de Ridder is spreker, postacademisch docent en strategieconsultant. Als directeur van Futures Studies ondersteunt hij organisaties bij het verkennen van de toekomst en het formuleren van een toekomstbestendige strategie.

Rob de Wijk - spreker subsessie 1: De nieuwe wereldorde
De Chinese wereldorde komt eraan. Als in 2049 de Volksrepubliek zijn honderdste verjaardag viert, moet Xi’s ‘Chinese Droom’ zijn uitgekomen: China moet dan de leider van de wereld zijn. Die droom kan uitkomen als China de koploper van de nieuwe industriële revolutie van Internet of Things, nanotechnologie en Artificial Intelligence wordt. Volgens Rob de Wijk gaat dit gaat lukken en dan gaat China de wereldorde bepalen, waardoor de westerse wereldorde met zijn vrijemarkteconomie, internationale recht, internationale instituties, democratie, mensenrechten en burgerlijke vrijheden op de schop gaat. Rob de Wijk is hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Universiteit Leiden. Hij houdt zicht bezig met geopolitieke en internationale veiligheid.

Nancy Rademaker - sprekers subsessie 2: Het nieuwe leiderschap
Exponentieel evoluerende technologie transformeert de buitenwereld als nooit tevoren. De bedrijfswereld verandert ook met eenzelfde lichtsnelheid en leiders hebben het zwaar om bij te blijven en vooruit te blijven gaan. Hoe kunnen managers 30 jaar vooruitkijken naar een steeds complexere en onzekere toekomst en dit vooruitzicht vertalen in een werkbaar plan voor de komende 3 maanden? Draait het echt volledig om technologie? Waarom zijn data de nieuwe olie en Artificiële Intelligentie een zegen? Volgens trendwatcher en futurist Nancy Rademaker is het antwoord helder. Om te blijven ontwikkelen, moet je traditionele lineaire denkwijzen loslaten, jezelf door de wereld laten inspireren en inzoomen op de noden van je klanten. Maar bovenal moet je focussen op de mogelijkheden daarbuiten en blijven experimenteren.

Olivier Rikken - spreker subsessie 3: Het nieuwe geld
Hoe disruptief is de blockchain technologie nu echt en wat is de rol van smart contracting? Waar zit de waarde van blockchain? Wat zijn de toepassingen en hoe kunnen we anders nadenken over business modellen? Blockchain en smart contract expert Olivier Rikken weet deze lastige materie op luchtige wijze te demystificeren. Olivier werkte in verschillende industrieën, altijd in rollen verantwoordelijk voor bedrijfstrategie/procesverbetering aan de ene kant en IT ontwikkeling aan de andere, maar heeft zich sinds 5 jaar toegelegd op de blockchain technologie.

Marcia Goddard - keynote speaker
Digitalisering in de bancaire sector, mechanisatie in distributiecentra. Steeds meer ‘mensenwerk’ wordt gedaan door robots. Met welke vaardigheden blijf je robots (voorlopig) de baas? “Wie relevant wil blijven op de werkvloer, moet bereid zijn om nieuwe skills te ontwikkelen; mensen met een groei-mindset zijn nodig!” aldus neurowetenschapper Garcia Goddard. Maar ook zaken als non-verbale communicatie, kritisch denken, aanpassingsvermogen en creativiteit zijn voorlopig nog niet in een computersysteem te vangen. In haar verhaal stelt Marcia de wendbare mens centraal bij veranderende organisaties, teams en functies. Marcia is Universitair Docent Neurowetenschappen aan de Universiteit Leiden.